header-fit-fun-v0 3

Yin Yang Yoga 

Heb je interesse om mee te doen aan de lessen Yin Yang Yoga?

Dan ben je van harte welkom op donderdagochtend van 9.00-10.00 uur in het Sportcentrum Malden aan de Veldsingel.

Deze Yoga lessen worden gegeven door Leny Geraedts. Leny heeft de opleiding voor Yin Yoga docente gevolgd bij Yogi Ram, hoofddocent en directeur van Arhanta Yoga Ashram in India en Nederland. Ze volgt op dit moment bij de Dutch Yoga Academy in Nijmegen de opleiding voor Vinayasa Yoga docente.

Leny wil graag haar passie voor yoga doorgeven, probeert leerlingen in contact te laten komen met hun kracht en souplesse, de grenzen opzoeken maar ook hun beperkingen. Het beoefenen van yin yoga is een manier omdat te bereiken. 

Yin Yoga is een yogastijl die wat langzamer gaat. De yogahoudingen in een yin yogales worden voor langere tijd vastgehouden waardoor je druk uit oefent op het bindweefsel, de pezen en gewrichtsbanden, waardoor de bloedsomloop wordt vergroot en je flexibiliteit verbetert.

Yin Yoga is geschikt voor iedereen. Het luisteren naar je lichaam en daarbij je grenzen bepalen, is heel belangrijk.

In haar lessen combineert Leny Yin Yoga met elementen uit de Yang Yoga.  Yang Yoga houdingen zijn beweeglijke en soms krachtige houdingen. Door de afwisseling van statische en dynamische houdingen is de belasting voor het lichaam beperkt.

Deze Yoga lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Yin en Yang zijn begrippen uit het Taoisme, Yang staat voor dynamisch , Yin staat voor statisch en stiil.  Kenmerk van de lessen is dynamisch en verstillend, maar ook meditatief. 
Het is een mix van ontspanning en inspanning.  Tijdens de lessen heest kalmte, aandacht en rust en elke les eindigt met een ontspanning.

Iedereen kan in zijn eigen tempo meedoen.