header-fit-fun-v0 3

Nordic Walking

Nordic Walking is een nieuw en revolutionair beweegconcept voor het buiten bewegen. Wandelen met poles. Bij Nordic Walking gebruikt men het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde, natuurlijke manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat in vergelijking met het gewone wandelen. Tijdens het lopen worden spieren in de nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast wordt er een stevig beroep gedaan op: rug,- buik,- en bilspieren. De belasting op het hart en longsysteem neemt toe waardoor conditie wordt vergroot! De training is effectief zonder dat de belasting op de gewrichten van rug en benen toeneemt. 

Nordic Walking is veilig en plezierig en buitengewoon geschikt voor jong en oud. Een ideale buitensport in alle jaargetijden. Buitensporten verhoogt de algemene weerstand, je snoept licht en vitamine D. Door variatie in het parcours krijg je meer trainingsprikkels.    

Nordic Walking wordt begeleidt door speciaal hiervoor opgeleide docenten of met een wandelbegeleider(s). 

De docenten zijn in loondienst bij onze vereniging en professioneel opgeleid. Zij ondersteunen u bij de verbetering van uw looptechniek, zodat u gemakkelijker gaat bewegen en oefenen verschillende wandelvormen met u.

De wandelbegeleiders zijn vrijwilligers, die zijn opgeleid binnen de eigen vereniging en verzorgen de warming-up, de wandeling en de cooling-down.

Op zaterdag worden intensieve trainingen onder begeleiding van een docent aangeboden. Hierbij krijgt U naast het intensieve wandelen o.a. oefeningen in kracht,  lenigheid, coordinatie en reactie.

Als  lid van onze vereniging kun je  ook meelopen met de NW wandelingen van onze zusterverenigingen Beweegcollectief Mook en Middelaar of Kwiek Actieve Leefstijl. Een ideale manier om eens in een ander gebied te wandelen of andere wandelaars te ontmoeten.

 

 

 

Eén vereiste om mee te lopen met onze NW wandelingen: je hebt de NW techniekcursus gevolgd 

Voor FIT & FUN Heumen organiseert "In Beweging" regelmatig nieuwe techniek trainingen.
Informatie hierover: 06-13260571  

nordic-walking-leren-5