header-fit-fun-v0 3

Ontspannen bewegen

"Binnen de eigen grenzen en met aandacht bewegen."

De les “Ontspannen Bewegen” is een combinatie van Pilates-, Feldenkrais- (Bewust Bewegen) en Yoga-oefeningen. Het is geen ontspanningsles, maar gedurende de les verandert er van alles, waarvan ontspanning een onderdeel kan zijn. 

De oefeningen bestaan uit rustig uitgevoerde bewegingen, zodat je met aandacht kunt bewegen en je beter kunt waarnemen wat de bewegingspatronen, gewoonten en mogelijkheden van het lichaam zijn. Terwijl je beweegt word je je ervan bewust hoe je beweegt. Er wordt binnen de grenzen van ons eigen lichaam bewogen. 

Veel bewegingen worden liggend op de grond uitgevoerd, zodat de inwerking van de zwaartekracht minder wordt, je met minder inspanning beweegt en je beter kunt ervaren hoe je beweegt. Hoe minder kracht je gebruikt des te beter kun je het automatische patroon van de bewegingen opmerken en veranderen. Het accent ligt namelijk niet op wat je doet, maar hoe je het doet. Als je moeite hebt om op de grond te liggen, is dat geen probleem, want daar wordt juist veel aandacht aan besteed. De bewust uitgevoerde bewegingen leiden tot een doelmatiger gebruik van ons lichaam, met als effect soepeler en gemakkelijker bewegen.

Doe lekker mee! Neem een proefles! Kom naar de zaal!