header-fit-fun-v0 3

Sportief Wandelen 

Sportief Wandelen is een natuurlijke activiteit en een zeer doelmatige, gezondheids bevorderende manier van bewegen, voor zowel actieve mensen als minder-actieve mensen. Het uithoudingsvermogen neemt erdoor toe en daarnaast heeft het ook gunstig effect op de coördinatie, lichaamsgewicht en spierkracht. Door de verantwoorde opbouw van de training is de kans op blessures minimaal. 

Sportief wandelen biedt nog iets extra's: naast een verantwoorde trainingsopbouw en een goede persoonlijke begeleiding is er ook nog de gezelligheid van uw groepsgenoten.      

Sportief wandelen begint met een warming-up. U wandelt daarna intensief op een tempo van ongeveer 5 a 6km/uur, af en toe een kilometertje sneller of langzamer kan ook. Na ongeveer 1 uur volgt de cooling-down.

Sportief wandelen wordt begeleidt door speciaal hiervoor opgeleide wandeldocenten. De wandeldocenten zijn in loondienst bij onze vereniging en professioneel opgeleid. Zij ondersteunen u bij de verbetering van uw looptechniek, zodat u gemakkelijker gaat bewegen en oefenen verschillende wandelvormen met u.